Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Hitu tečejo drugi krog pogajanj o presežnih delavcih

Nekatere predlagane spremembe zakona o igrah na srečo, ki so jih poslanci prvič obravnavali pred slabim mesecem, niso pogodu ne igralničarjem, ne zaposlenim v Hitu, niti novogoriški občini.

Župan Klemen Miklavič je na včerajšnjo sejo mestnega sveta povabil predstavnike Hita in ministrstva za finance, slednji so udeležbo zavrnili, predsednik sveta delavcev Hita Stojan Prando pa je med drugim opomnil, da se danes izteka rok za vložitev amandmajev na novelo zakona, ki jih bo 1. decembra imel na mizi odbor DZ za finance.

Tudi Mestni svet je včeraj izrazil nekatera nasprotovanja noveli zakona o igralništvu in poslal svoje pripombe pristojnemu ministrstvu in vladi. Po sprejetem skupnem sklepu je vodja svetniške skupine Povezani Aleš Markočič izpostavil:

Ena od pripomb se nanaša tudi na kapitalske deleže, pristojne organe pa so pozvali, da pričnejo pripravljati novo strategijo razvoja iger na srečo v državi.

V Hitu se medtem nadaljujejo pogajanja z upravo glede programa presežnih delavcev. Pranda smo vprašali, ali so uspeli zbližati stališča in je na vidiku kompromisna rešitev?

Odkar sicer igralnice od junija zopet obratujejo, so uspeli v štirih mesecih izgubo zmanjšati za več kot pet milijonov evrov, je glede letošnjega poslovanja družbe, ki je boljše od načrtovanega, povedal prvi mož Hita Tomaž Repinc.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down