Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Hitu se začenja druga letošnja stavka igralniških delavcev

Dogovora med upravo Hita in sindikatom igralniških delavcev SIDS, enota Nova Gorica, ni bilo. Kot so po današnjih pogajanjih sporočili iz sinidkata, tako stavka bo, oziroma se je v Aurori že pričela.

Tokratna, druga, stavka bo prav tako potekala ob koncih tedna, po napovedih predsednika sindikata Erika Krašne, pa je ne bodo prekinili do izpolnitve treh zahtev: 180 evrov bruto dodatka za vsakega zaposlenega, dvig dodatka za zaposlene na skrajšanih urnikih s 131 na 300 evrov bruti in dvru urne postavke za študente na 9 evrov na uro, ali do odstopa uprave Hita.

Uprava medtem pojasnjuje, da so ob prejšnji stavki, sredi oktobra, s sindikatom SIDS sklenili dogovor, po katerem se stroški dela v družbi Hit povišajo letno za 2 milijona evrov, za izplačilo božičnice pa se nameni skupno 900.000 €. Na sredinih pogajanjih je SIDS predstavil ponudbo, po kateri bi stroški dela narasli za dodatnih 5 milijonov €, kar je za upravo družbe nesprejemljivo.

Glede večine zahtev ugotavljajo, da so identične tistim iz prejšnje stavke, ki so že bile predmet stavkovnega dogovora in s katerim je sindikat dosegel, da se za stroške dela nameni dodatna 2 milijona €.

Uprava družbe zato zahtevo po dodatnih 5 milijonih evrov opredeljuje kot neodgovorno in neutemeljeno. Sicer pa, da se zavez, ki so bile 13. oktobra sprejete v stavkovnem dogovoru, držijo in jih izvršujejo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Dober dan, župan: Valter Mlekuž (Bovec)

Preberi več

Kako doživeti advent z Martinom Golobom, v četrtek

Preberi več

Dobre zgodbe tedna. Petek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
Pokrovitelji
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down