Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Hitu dosegli dogovor, stavke je konec

Stavka v Hitu, ki jo je sindikat igralniških delavcev SIDS pričel 30. septembra, je končana. Pogajalski skupini vodstva družbe Hit in sindikata SIDS sta se včeraj vnovič sestali, zbližali stališča in dosegli dogovor, ki je podlaga za začetek pogajanj za novo podjetniško kolektivno pogodbo in plačni sistem v družbi, so sporočili iz Hita.

Stavkovni dogovor pomeni zaključek stavke in predstavlja kompromis, ki preprečuje nadaljnjo nastajanje gospodarske škode. Neposredno ne ogroža poslovanja družbe Hit v prihodnjem letu in upošteva vplive energetske draginje,“ dodajajo v družbi. Podrobnosti dogovora sicer ostajajo interne poslovne narave, ključne točke pa zadevajo razporejanje delovnega časa v igralništvu, obseg prazničnih ur in dodatke za delo ob vikendih.

V sindikatu dodajajo, da so včerajšnja pogajanja končno obrodila sadove, stavka je do nadaljnega zaustavljena. "Pred nami je obdobje sprememb, predvsem odprav kršitev in diskriminacij, ki so se akumulirale v vseh preteklih letih. Zadeva je še daleč od tega, da bi bila dokončno rešena, saj so naslednja na vrsti prav pogajanja o dveh najobsežnejših stavkovnih zahtevah, ki se navezujeta direktno na plačni sistem." V sindikatu upajo na korekten odnos uprave, da se scenarij ne ponovi. Dogovorili so se o vseh točkah, s katerimi so pogojevali zaustavitev stavke, jih je pa še precej od ostalih 12, ki se jim bo potrebno posvetiti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

Incastra: zeleno, trajnostno in digitalno - ponedeljek po 11.00 uri

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več

DOBRE ZGODBE TEDNA - petek po 11.uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down