Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Sedem zlatih inovatorjev iz Primorske se bo oktobra potegovalo za nacionalno priznanje

Smo v letu, ki je še vedno zaznamovano z virusom a tudi z inovacijami – letošnja podelitev priznanj najboljšim inovatorjem je pod eno streho združila Severno Primorska gospodarsko zbornico, Primorsko gospodarsko zbornico in regionalno zbornico Postojna.

Prvič v tesnem povezovanju in sodelovanju na temeljih tradicije, znanja in izkušenj. Nevenka Volk Rožič iz Severno Primorske gospodarske zbornice

Skupaj je bilo včeraj podeljenih 45 priznanj – največ, kar 35 na območju Severno Primorske gospodarske zbornice, pravi predsednik upravnega odbora Julijan Fortunat:

Sedem dobitnikov zlatih priznanj za inovacije se bo v oktobru pomerilo na nacionalnem nivoju. Med najboljše so se zavihteli podjetje Red pitaya za napravo za zajem in obdelavo podatkov, Intra Lighting za Tracker, Kolektor Grup za baterijsko tlačno čistilno napravo in Hidria za elektronsko komutirane ventilatorje in Izolacijski ojačevalnik za pretvorbo signala senzorja tlaka. Zlato priznanje in priznanje za inovacijski izziv, ki je bil letos posvečen inovacijam, ki rešujejo izzive Covid-19, pa je šel Cordea teamu podjetja KOLEKTOR GROUP za sistem za odkrivanje povišanje telesne temperature. Samo Šela:

Danes ob 10. uri se bo prav tako v novogoriški Perli začelo jubilejno, 25. srečanje gospodarstvenikov Primorske, tema foruma bo Vloga ekonomsko socialnega sveta pri oblikovanju regij.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down