Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Primorski razvojni forum: podjetja zanima, kje in kdaj se bodo lahko širila, mlade pa, kako je z zaposlovanjem in novimi stanovanji

2 (2)

Časopis Finance organizira že sedmi letošnji brezplačni regionalni forum. Nova izvedba bo potekala v veliki sejni dvorani Občine Sežana, in sicer jutri, s pričetkom ob 16. uri.

Osrednja tema je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država.

Novinarka Jana Petkovšek Štakul izpostavlja: ''Jasno je, da gospodarstvo potrebuje stabilnejše razmere, nižje davke in manj birokracije, se pravi vitko državno upravo. V ospredje bomo postavili tudi logistiko, preverili pa bomo tudi, kaj se dogaja z ustanavljanjem Visoke strokovne šole za oblikovanje materialov, s čimer bo dodatno težo dobil marmor, ki je nepogrešljiv del tukajšnje krajine.''

Odprli bodo tudi debato o regionalizaciji, ki je po mnenju večine ključ do boljše konkurenčnosti, posebej za mlade. Slednji bodo lahko izvedeli, kako bo v prihodnjih letih z zaposlovanjem in gradnjo novih stanovanj. Zakaj pa so tokrat izbrali ravno Sežano?

''Podjetja zanima, kje in kdaj se bodo lahko širila, mlade pa zagotovo, kako bo z zaposlovanjem in predvsem z gradnjo stanovanj. Veseli smo, da se v Sežani v okviru Inkubatorja generira veliko inovativnih idej, hkrati pa se odpira Visoka strokovna šola za oblikovanje materialov,'' odgovarja Petkovšek Štakul.

Forum je brezplačen, zato vas vabijo, da pridete do pomembnih informacij o tem, kaj se bo dogajalo v našem okolišu, poleg tega pa da tudi sami podate svoje mnenje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down