Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Primorska hranilnica z novimi prostori, novimi strankami in kmalu tudi novimi sodelavci

V Ajdovščini so danes odprli novo poslovalnico Primorske hranilnice, ki so jo iz majhne poslovalnice preselili v prenovljene prostore nekdanje Abanke. V Ajdovščini je odprtih 320 poslovnih in 1150 osebnih transakcijskih računov.

Mnogo uporabnikov koristi tudi druge njihove storitve, je povedal direktor Primorske hranilnice Klemen Bajt, ki je trak prerezal z vodjo poslovalnice Tino Simonič.

Primorska hranilnica bo jeseni tudi v Novi Gorici odprla večjo in prenovljeno poslovalnico, do konca leta pa jo želijo odpreti še v Kopru, kar pomeni dodatno zaposlovanje, poleg sedanjih 50 ljudi, ki delajo v Hranilnici.

Ta se hitro razvija, v lanskem letu so pridobili 28 odstotkov novih strank in dobra dva odstotka fizičnih uporabnikov, zadovoljni pa so tudi s poslovanjem.

Primorska hranilnica je ena izmed najstarejših finančnih institucij v državi, saj je bila ustanovljena že leta 1896. Osnovni namen ustanovitve je bil spodbujati ljudi k varčevanju in jim z ugodnimi posojili pomagati v denarnih stiskah. Poleg tega pa je vseskozi skrbela tudi za splošen napredek prebivalstva, zlasti na gospodarskem področju.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down