Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

OOZ Sežana: „Obrtniki smo vajeni ekstremnih pogojev, a ne v nedogled“

Kraški obrtniki so praznovali. Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana ima novega častnega člana. Na tradicionalni prireditvi, kjer so bila podeljena jubilejna priznanja za 10, 20, 30 in 40 let delovanja podjetjem, ki so praznovala v lanskem in letošnjem letu, so poleg številnih priznanj, tretjič podelili tudi posebno priznanje za mlade upe, prejelo ga je podjetje TNG oprema, d.o.o.

Podeljen je bil tudi Bronasti pečat OZS, ki ga je letos za 40 let delovanja na področju obrti in podjetništva prejelo podjetje Aleas, d.o.o. Prvič pa je sežanska zbornica v svojem 42-letnem delovanju podelila naziv častnega člana, to je postal dr. Stanislav Renčelj za njegovo aktivno udejstvovanje in vseživljenjsko promocijo kraške kulinarike in podjetništva. Predsednik OOZ Sežana, Jernej Bortolato, je ob tem izrazil veliko negotovosti, s katero vstopajo v jesen.

Ob tem si želijo, da se gospodarstvo ne bi ponovno zapiralo, ampak da bi lahko čim bolj nemoteno poslovali. Po oceni Bortolata sicer nobena panoga na Krasu zaenkrat ne posebej izstopa zaradi posledic in vplivov korona ukrepov:

Kot je dodal, obrtniki in podjetniki znajo in zmorejo delovati v ekstremnih pogojih. „Vajeni smo trdega dela in neusmiljene borbe za svoje preživetje in napredek, a se ob temu vsi močno zavedamo, da v nedogled takšno stanje ne bo mogoče.“

Na sobotni slovesnosti je Bortolato pozval tudi županji in župana kraško-brkinskih občin k posluhu, da bi skupaj soustvarili konkurenčnejše in spodbudno poslovno okolje, iz katerega jim ne bo treba bežati čez mejo, saj bodo imeli doma možnost razvoja in napredka.
(Foto: OOZ Sežana)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down