Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občini Ajdovščina 1,6 milijona nepovratnih sredstev za poslovno cono Gobi

Poslovna cona Gobi v Ajdovščini se bo širila s pomočjo 1,6 milijona evrov nepovratnih sredstev, ki jih je za gradnjo komunalne infrastrukture občina pridobila s pomočjo javnega razpisa Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj. Širitev se bo izvedla na 2,5 hektara zemljišč, pojasnjuje Nejc Kumar, županov višji svetovalec za razvojne projekte.

Občina je pridobila 1,6 milijona evrov nepovratnih sredstev, celotna vrednost projekta pa je ocenjena na dobra 2,2 milijona evrov.“

Namen projekta je dodatna ureditev in razširitev poslovne cone Ajdovščina ter s tem zagotovitev pogojev za razvoj tistih podjetij, ki beležijo rast in so pomembni zaposlovalci na občinski in regionalni ravni.

Predvidena so raznolika dela: izgradnja cestne infrastrukture, komunalne kanalizacije, vodovodnega omrežja, javne razsvetljave izgradnja telekomunikacijskega omrežja in druga investicijska dela, med drugim tudi izgradnja dveh električnih polnilnic za električna vozila.“

V sklopu investicije bo zgrajena komunalna in ostala infrastruktura.. Začetek del je predviden v januarju prihodnje leto, zaključek pa šest mesecev kasneje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down