Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občine Goriške regije pristopile k partnerstvu s Klubom slovenskih podjetnikov

Sbc Zupani

Umeščanje v prostor in zagotavljanje prostora za razvoj, predolgi in počasni postopki za odkup zemljišč in pomanjkanje stanovanj za zaposlene, to so ključne težave podjetnikov na Goriškem, poudarjajo udeleženci okrogle mize na temo iskanja skupnih rešitev za razvoj boljšega podjetniškega okolja, ki jo je ob obisku v Goriški regiji danes organiziral Klub Slovenskih podjetnikov. Predsednik Joc Pečečnik pravi, da je klub doslej obiskal že vse regije v državi ter da so omenjene težave povsod skupne:

Pa ne le prostor za podjetja, težave so tudi s stanovanji za zaposlene. V Novi Gorici to problematiko naslavljajo skupaj s Slovenskim državnim holdingom.

pravi župan Samo Turel. Da so stanovanja pomemben predpogoj za zaposlitev želenega kadra, poudarja tudi Tomi Ilijaš, direktor podjetja Arctur:

Med glavnimi težavami podjetnikov so tudi predolgi postopki spreminjanja dejanske rabe zemljišč in umeščanja v prostor, na kar je še posebej opozoril Marino Furlan iz podjetja Intra Lighting. Zato si vsi, tako občine kot podjetniki, želijo vzpostaviti bolj spodbudno okolje. Rešitve vidijo tudi v vzpostavitvi regij, vendar, opozarjajo, to ne bi smelo prinesti še več birokratskih postopkov in občinam odžirati denarja.

opozarja ajdovski župan Tadej Beočanin. V Občini Renče – Vogrsko bi radi obrtno cono umestili na območje Renč, na območju Vogrskega pa vidijo potencial za postavitev industrijske cone, saj se v neposredni bližini nahaja izvoz na avtocesto.

pa poudarja župan Tarik Žigon. Včeraj so župani sevrenoprimorske regije tudi podpisali pismo o nameri o partnerstvu na področju gospodarstva med občinami Goriške regije in SBC - klubom slovenskih podjetnikov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down