Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

O spremembah zakona o igrah na srečo ne bodo odločali poslanci, ampak volivci na posvetovalnem referendumu

Očitno bo zakon o igrah na srečo počakal še eno vlado, ki se bo lotila urejanja tega področja, saj poslanci danes o predlaganih spremembah ne bodo glasovali, kot je bilo predvideno po tretjem branju. To so preprečili opozicijski poslanci KUL s prvopodpisanim Matejem T. Vatovcem, ki so včeraj vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejetju novele.

Svoje podpise so prispevali poslanci Levice, LMŠ, SAB in SD, med njimi tudi Matjaž Nemec:

Kot predlagajo, bi volivci odgovorili na vprašanje: "Ali ste za to, da Državni zbor sprejme predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o igrah na srečo, na podlagi katerega se bodo znižali prihodki invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij, privatizirala igralniška podjetja in z liberalizacijo povečala nevarnost zasvojenosti z igrami na srečo?" Nemec glede včerajšnje poteze dodaja:

V poslanski skupini SDS medtem ocenjujejo, da je tudi želja Hita z vidika razvojne perspektive, da dobijo strateškega partnerja, kot je ta teden v Novi Gorici dejal vodja skupine Danijel Krivec

Kako so se na to potezo odzvali zaposleni v Hitu – predsednik sveta delavcev Stojan Prando:

Kot še dodaja Prando, se jim zdijo posamezni členi v predlaganih spremembah zakona sporni. Do česa so zavzeli negativno stališče?

Glede na trajanje vseh referendumskih postopkov in bližajoče se volitve, se bo očitno še eni vladi prej iztekel mandat, kot bi uspela izvesti posege v igralniško zakonodajo.

V opoziciji KUL vladi ob tem očitajo, da je predlog novele zakona pripravila mimo socialnega dialoga in brez posvetovanja z zainteresirano javnostjo ter lokalnimi skupnostmi. Vsakršna sprememba zakona, ki ureja to področje, mora temeljiti na resni analizi, še opozarjajo vlagatelji pobude za referendum.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down