Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Novogoričan Tomaž Štokelj na čelu HSE

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je včeraj za novega generalnega direktorja družbe HSE soglasno imenoval Novogoričana Tomaža Štoklja. Na podlagi dolgoletnega dela v energetiki in podrobnega poznavanja panoge je bil ocenjen kot najprimernejši kandidat za vodenje te družbe. Izbran je bil med več predlaganimi kandidati, in sicer na podlagi osebnega povabila nadzornega sveta HSE ter predstavljenih vizij družbe in skupine HSE.

Štokelj je svojo karierno pot začel kot elektroinženir v Soških elektrarnah Nova Gorica in jo nadgrajeval kot mladi raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, kjer je tudi magistriral in doktoriral. Po večletnem delovanju na vodilnih mestih v HSE se je lani zaposlil v družbi GEN-I kot direktor strateškega upravljanja portfeljev.

Štokelj je štiriletni mandat začel danes:

„Po šestih letih sem se vrnil v družbo, ki sem jo pred dobrimi dvajsetimi leti pomagal postaviti na noge. Povabilo k vodenju HSE sem sprejel z veseljem, seveda pa tudi z veliko odgovornostjo. Pred nami so namreč veliki izzivi, HSE mora postati nosilec zelenega prehoda, hkrati pa, če posebej v teh zaostrenih tržnih razmerah zagotoviti zanesljivo proizvodnjo električne energije za oskrbo slovenskih končnih odjemalcev.“

Štokelj je bil s strani nadzornega sveta HSE imenovan soglasno, predsednica Nevenka Hrovatin je ob tem dodala pričakovanje, da bo s svojimi kompetencami in izkušnjami pomembno pripomogel k premoščanju izrednih razmer na področju oskrbe z električno energijo v Sloveniji ter k ohranjanju položaja največjega slovenskega proizvajalca in enega vodilnih trgovcev z električno energijo v regiji.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down