Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na goriško prihajajo Digi info točke

OOZ Nova Gorica je s svojimi 600 člani največji in najpomembnejši zagovornik malega gospodarstva na Goriškem je bilo izpostavljeno na petkovi slavnostni skupščini novogoriške zbornice, na kateri so podelili jubilejna priznanja in Lučko za mlado inovativno podjetje. Najvišji priznanji, za 40 let dela v obrtništvu sta dobila Darko Miklavčič in Darjo Saksida, Lučka pa je šla v roke mladi podjetnici Niki Šuligoj, ki vodi podjetje Nika Špika. Podpredsednica zbornice Irena Silič Torkar, je bila navdušena nad letos rekordno udeležbo članov zbornice na skupščini, kar potrjuje zavedanje, da smo lahko le "skupaj močnejši", kot veleva slogan zbornice, kar pa ne pomeni, da se pri svojem delu ne srečujeo tudi z izzivi:

Ob velikem številu strokovnih in splošnih podjetniških delavnicah so dodali promocijsko-motivacijske dogodke za mlade, odlično sodelujejo z izobraževalnimi ustanovami, izvajajo promocije poklicev, organizirajo Festival obrti in podjetništva, sodelujejo s sorodnimi organizacijami tako v Sloveniji kot tudi čezmejno,  v okviru Evropske prestolnice kulture 2025 pa si želijo še aktivneje sodelovati saj menimo, da lahko z znanjem in strokovnostjo ponudijo marsikatero rešitev in pomoč pri logističnih, enogastronomskih, prenočitvenih in drugih storitvenih potrebah. Uspešno je zaživel tudi Klub mladih podjetnikov, z namenom povezovanja, pomoči in podajanja znanja mlajšim generacijam ter za nadaljnji uspešen razvoj obrtništva in podjetništva na goriškem. V naslednjih mesecih na zbornici začenjajo tudi s projektom Digi info točke, ki ga financira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

je povedala direktorica zbornice Roberta Fortuna. Občanom bodo pet dni v tednu na voljo za svetovanja glede uporabe digitalnih javnih storitev. Ekipa pa je tudi že sredi priprav na promocijo poklicev, ki bo 21. novembra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down