Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mlekuž o Kaninu: "Bil je šok! Absurd. A počakajmo...."

Za preoblikovanje in razvoj turizma je država prek razpisa razdelila dobrih 69 milijonov evrov, od tega levji delež za smučišča, a edinemu visokogorskemu v Sloveniji Kaninu niti evra. Po včerajšnji objavi rezultatov je bovška občina med 20 odobrenimi projekti zaman iskala obnovo odseka med postajama C in D žičnice na Kanin med prejemniki finančne podpore.

Župan Valter Mlekuž ne skriva ogorčenja, potem ko je prejšnja vlada sredstva že odobrila, a brez uradnega sklepa:

Gospodarski minister Matjaž Han, ki ga je prav včeraj Mlekuž zaman pričakoval na napovedanem obisku v Bovcu, je sicer dejal, da je predstavnike Kanina že povabil na sestanek na ministrstvo, kjer bodo iskali načine financiranja iz drugih sredstev in da projekt Občine Bovec ni bil prijavljen v skladu z razpisom.

Nad izidom je presenečen tudi predsednik Komisije za sanacijo Kanina, poslanec z Bovškega Danijel Krivec:

Kako pa Krivec komentira ministrovo pojasnilo o neustrezno prijavljenem projektu na razpis?

„Treba je neko odločitev najti do konca tega poletja, v nasprotnem primeru bo precej črn scenarij, kar se tiče Kanin,“ je še povedal Krivec.

Kaj pomeni Kanin za Bovško, se je pokazalo leta 2014, ko je bil zaprt, se spominja Mlekuž.

Pozitiven rezultat je na razpisu doseglo podjetje Hotel Cerkno. Direktor Jože Oplotnik je na naša vprašanja v zvezi s prijavljenim projektom včeraj odgovoril le, da so bili včeraj obveščeni o rezultatih razpisa in čakajo odločbo, iz katere bo razvidno, koliko sredstev bodo prejeli.

Slovenski ponudniki bodo s finančno injekcijo pridobili več kot 500 novih turističnih postelj. V sklopu projektov za izgradnjo oz. obnovo nastanitvenih kapacitet je ministrstvo med drugimi pozitivno ocenilo vlogo Hotela Dvorec iz Tolmina.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down