Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Med najboljšimi inovatorji tudi severnoprimorska podjetja

7 zlatih, 23 srebrnih, 12 bronastih ter 3 posebna priznanja za inovacijski izziv, to je bera na letošnjih nacionalnih priznanjih najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem, ki jih je včeraj, že 20. leto zapovrstjo podelila Gospodarska zbornica Slovenije. Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 45 najboljših inovacij iz vse Slovenije, ki so slavili že na regijskih izborih.

Med sedem zlatih se je vpisalo letos ajdovsko podjetje Pipistrel Vertical Solution za prvo električno letalo na svetu, ki je pridobilo tipski certifikat iz strani Agencije za varnost v letalstvu Evropske unije - Velis Electro, ki s tihim delovanjem in brez izpušnih plinov letenje približa urbanim območjem, ne da bi pri tem negativno vplival na okolje, so pojasnili v GZS.

Srebrno priznanje za nov zaganjalnik za kamione, je prejelo šempetrsko podjetje Mahle Electric Drives Slovenija, podjetje pa je z industrializacijo izdelka pridobilo priložnost za sodelovanje z vodilnimi proizvajalci motorjev za kamionsko industrijo. Načrtovana rast prihodkov z novim produktom in širitvijo na nove kupce in trge pa bo imela pomemben vpliv na prihodek proizvodnega segmenta zaganjalnikov in celotne družbe. Še en zlati inovator iz severnoprimorske regije se je veselil srebrnega nacionalnega priznanja, in sicer idrijski Kolektor Mobilty za tesno obrizgan stator elektromotorja oljne črpalke za hibridni avtomatski menjalnik z dvojno sklopko. Inovacija bo pri vozilih srednjega razreda prispevala k zmanjševanju emisij CO2, NOx in trdih delcev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down