Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kaj bi Šempetru prinesel novi trgovsko-poslovni objekt?

Podjetje Eurospin Slovenija želi v Šempetru v bližini obstoječe trgovine zgraditi nov poslovno-trgovski objekt. Območje ob Žnidarčičevi ulici za gasilskim domom, kjer so večinoma kmetijske površine, je že opredeljeno kot stavbno, občina pa bo sedaj začela s pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta. Tak sklep je sprejel župan Milan Turk, z izhodišči pa se je včeraj seznanil občinski svet.

Izvršni direktor družbe Matjaž Komar (na sliki desno) je predstavil načrte na približno 13.000 m2 površin:

To bi radi storili čim prej, saj se na sedanji lokaciji uprave v Renčah soočajo s prostorsko stisko, obstoječa trgovina v Šempetru pa ne ustreza več sodobnim standardom. Pobudo za pričetek postopka je investitor oz. podjetje, ki zanj vodi projekt, podalo že pred tremi leti, na javni razpravi pa so občani podali številne pripombe in predloge.

Na območju OPPN je je v izhodiščih predvidena tudi gradnja štirih manjših stanovanjskih blokov, za katere župan Milan Turk pričakuje, da se bodo oglasili zainteresirani investitorji, ko bodo sprejeti prostorski akti.

Eurospin Slovenija, ki ima 54 trgovin in 700 zaposlenih, lani pa je ustvaril 215 milijonov evrov prometa, namerava po izgradnji nove trgovine staro prodati, občina pa bo lahko za nakup uveljavljala predkupno pravico. V novem objektu so v kletni etaži predvidena parkirišča za zaposlene, na zunanjih površinah pa za stranke.

Ker bo to območje prometno bolj obremenjeno, bo treba temu prilagoditi tudi prometno ureditev. Predvideno je med drugim novo krožišče (vrisano na sliki) in povezovalna cesta vse do osnovne šole. Sprejem OPPN običajno traja približno leto dni, če ni večjih težav, natanko pa si Turk ni upal napovedati, Komar pa upa, da bi gradbeno dovoljenje pridobili vsaj v letu in pol.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down