Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gostol - Gopan: "Povezovanje gospodarstva in šol je nujno!"

Podjetje Gostol – Gopan je v teh dneh gostilo dijake novogoriškega šolskega centra, ki zaključujejo srednješolski program strojništva in mehatronike. Ogledali so si proizvodni proces visoko avtomatiziranih linij za peko kruha, ki jih podjetje že več kot 75 let proizvaja za industrijske pekarne po celem svetu.

Podjetje na ta način želi spodbujati razvoj tehničnega kadra v regiji. Zato je pomembno, da se gospodarstvo in šole bolje povežejo in tudi tako navdušijo bodoče študente in dijake za tehnično poklicno pot, pravi Anja Jerković, vodja kadrovske službe:

Gostol - Gopan je v zadnjem letu investiral v posodobitev svoje proizvodne 2,5 milijona evrov. Predstavitev strojnega parka dijakom je bila predvsem priložnost, da pobliže spoznajo moderno opremo in nove tehnologije proizvodnje. V interesu podjetja je, da čim bolj spodbuja vzgajanje in izobraževanje tehničnih strok za katere je v zadnjih letih čutiti znatno pomanjkanje kadra na trgu dela. S tem namenom podjetje redno razpisuje kadrovske štipendije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down