Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Golob se poslavlja od Gen-I

Gen-I ima za sabo najuspešnejše leto doslej, tako je na današnji novinarski konferenci namenjeni predstavitvi poslovnih rezultatov družbe, povedal nekdanji predsednik uprave dr. Robert Golob.

Podjetje Gen-I je lani ustvarilo 3,4 milijarde evrov prihodkov, dobiček je za več kot štirikrat presegel načrtovanega in znaša 71 milijonov evrov. Naložbe v digitalno in zeleno so povečali za več kot 50 odstotkov, postavili so 3350 novih sončnih elektrarn za gospodinjstva. »Vlagati je treba v zeleno in digitalno,« pravi Golob, ki je izpostavil tudi, da so že vrsto let najbolj zaupanja vreden trgovec z energijo pri nas, lani pa so postali tudi drugi najboljši trgovec v Evropi. Golob ostaja zaposlen v Geniju – a koliko časa še?

Na vprašanja o svoji politični poti ni želel odgovarjati, potrdil pa je, da je že član stranke Z.Dej, ki jo je ustanovil Jure Leben, ta naj bi v sredo, ko bo kongres stranke odstopil s položaja predsednika. „In mesto bo prazno“, je dodal Golob, ki se podaja "na novo dogodivščino". Meni, da je treba spremeniti politično kulturo v državi, saj brez spremembe politične kulture ne more biti sprememb. V predstavitvi je večkrat namignil, da bodo napake v državi "odpravili aprila".

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down