Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Golob: "Ne uporabljam katastrofičnih napovedi, ker v tem ne vidim rešitve"

Gospodarstvo potrebuje hitre rešitve, so si bili enotni gospodarstveniki na včerajšnjem, tradicionalnem srečanju gospodarstvenikov Primorske. V Vili Vipolže v Brdih, se jih je zbralo preko 150, kar si organizatorji štejejo za velik uspeh. Govora je bilo predvsem o tem, kako ublažiti posledice vse bolj zaostrenih gospodarskih razmer zaradi energetske krize ter zaostrovanja na trgu energentov in materialov. Osrednji gost srečanja predsednik vlade dr. Robert Golob, je prisotne navdal z optimizmom:

Golob je navedel, da je Slovenija na "dobri strani", da lahko torej poskrbi za svoje gospodarstvo enako, kot bodo poskrbele najbolj razvite države, kot na primer Nemčija, Nizozemska in Belgija. Glede cene energentov je napovedal soglasje na ravni EU glede regulacije plina in elektrike že v roku dveh tednov. Gospodarski minister Matjaž Han se je med drugim dotaknil financiranja gospodarskih zbornic in predlagal, da bi članstvo vzpodbujali tudi tako, da bi več točk na razpisih dobili člani zbornice.

Predsednik Severno Primorske gospodarske zbornice Boštjan Jerončič pravi, da so izzivi podobni tako v Sloveniji kot v drugih evropskih državah

Direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice Nevenka Volk Rožič

Kot rečeno so gospodarstveniki opozorili na nujnost čimbolj stabilnega gospodarskega okolja a kljub mnogim neznankam, ostajajo optimisti. Manuela Božič Badalič – direktorica smučišča Kanin

Silvan Peršolja, direktor Kleti Brda

V razpravi so se dotaknili tudi problematike birokracije in umeščanja investicij v prostor, zaposlovanja tujcev in ustanavljanja pokrajin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down