Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Do dogovora v Hitu ni prišlo, pričenja se stavka

Tudi današnja pogajanja v družbi Hit so se zaključila brez dogovora, stavka naj bi se po napovedih pričela ob 17. uri v igralnici Drive-in v Vrtojbi, sledile naj bi ostale enote, z izjemo Aurore Kobarid, Korone v Kranjski Gori ter enote Casinò Fontana v Rogaški Slatini, ob 18. uri. Glede stavkovnih zahtev se bosta pogajalski skupini še pogajali, in sicer je nadaljevanje predvideno za torek, 4. oktobra.

Pogajalski skupini sindikata SIDS in vodstva družbe Hit sta na pogajanjih, ki so trajala od torka do danes, pregledali, se opredelili in izmenjali stališča glede stavkovnih zahtev, kot so sporočili iz Hita, je delodajalec predstavnikom sindikata danes predstavil ponudbo z namenom preklica stavke. Sindikat SIDS je ponudbo preučil in sprejel, hkrati pa upravi družbe naložil dodatne zahteve in pogoje. Prav tako je bil z ultimativnim predlogom sindikat SIDS pripravljen stavko le zamrzniti do konca meseca novembra 2022, kar je poslovodstvo družbe Hit ocenilo za nesprejemljivo.

iz sindikata SIDS so nam potrdili, da nadaljujejo po začrtanih korakih, stavko so bili pripravljeni po ponudbi delodajalca zamrzniti do novembra, a se glede pogojev niso bili pripravljeni pogajati. „Ponudba uprave se takorekoč nanaša le na izplačilo božičnice nekje v višini 640 evrov na zaposlenega konec leta 2022. Vse ostalo nima nikakršnega učinka na zaposlene,“ so sporočili v izjavi za javnost. In da zahtevajo to, kar je v uporabi že vrsto let – potrditev sporazuma o delovanem času, organizacijo ustrezne strežbe na igralnih mestih, dodatek za vikend, ki ga prejemajo le določeni zaposleni in brisanje nastalih minus ur. V znak dobre voljo so preklicali stavko v enoti Aurora, so še sporočili iz sindikata.

Pogajalski skupini bosta še sedli za mize, nadaljevanje pogajanj je predvideno za prihodnji torek.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down