Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Slovenski izbor inovacij je dober pokazatelj za svetovni sloves

V Perlini Pinti je bilo včeraj slovesno, saj je GZS Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Ob 20 letnici podpiranja inovativnosti so nagradili tudi komisijo, prisotni pa so spoznali tudi podjetniške ideje mladih, ki so tekmovali v programu Popri. T.i inteligentno gredico so predstavili učenci OŠ Cerkno, ki so zasedli 3. mesto v kategoriji osnovnih šol.

"Pomembno je, da inovativne rešitve najdejo pot na trg, tu se izkaže njihova prava vrednost", je ob razglasitvi rezultatov najboljših inovatorjev v regiji povedal predsednik UO GZS SP GZ Julijan Fortunat

Da je domača presoja dober test za prodor na svetovne trge, je ob prejemu zlatega priznanja dejal Iztok Pavlin iz podjetja Glossiq, ki je za inovacijo Glossiq – Virturalni pomočnik v svetu lepote, prejelo poleg zlatega tudi priznanje za inovacijski izziv 2022: Z inovacijami presegamo meje:

V zlato se je odelo tudi Pipistrelovo električno letalo Velis electro, Tesno obrizgan stator elektromotorja oljne črpalke za hibridni avtomatski menjalnik z dvojno sklopko (KOLEKTOR MOBILITY d.o.o.) in Zaganjalnik za kamionsko industrijo (MAHLE Electric Drives) – vsa ta priznanja se bodo jeseni potegovala za najboljše inovacije v državi.

"Na te rezultate smo izjemno ponosni, tudi v prihodnje bomo vzpodbujali k razvoju inovacijske kulture v podjetjih", je prireditev sklenila direktorica GZS SP GZ mag. Nevenka Volk Rožič, ki se je veselila tudi jubilejne 20 izvedbe dogodka:

Na letošnjem razpisu pa je sodelovalo več kot 56 inovatorjev in 8 skupin, nagrajenih je bilo 19 inovacij.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down