Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Obrtniki in podjetniki si želijo več informiranosti o Evropski prestolnici kulture

Obrtniki In Epk

Evropska prestolnica kulture je velik izziv za Novo Gorico, ki bo v partnerstvu z Gorico gostila ta projekt, obenem pa tudi priložnost za številne ponudnike in podjetja v regiji. V prvi vrsti imamo celo vrsto storitvenih dejavnosti, katere so nujne ob dogodku, kot je na primer gostinstvo, turizem, prevozništvo, raznovrstne storitve, katere obiskovalci regije zagotovo potrebujejo v takem obdobju. Tudi prenočitvene kapacitete pri nas niso zanemarljive. Tako da mi sami čutimo, da je to tudi za nas neka priložnost. In zagotovo želimo o tem biti zelo dobro informirani,“ pravi Primož Černic,predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice.

Kaj v zvezi s projektom EPK najbolj pogrešajo podjetniki in obrtniki? „Koliko bo dogodkov, kakšni dogodki, kako se bodo lahko gostinci vključevali v proces EPK in na splošno, kaj se bo dogajalo v tem času,

našteva Aleksander Mladovan, podpredsednik sekcije gostinstva na omenjeni zbornici.

Rada bi vedela, če so vključili tudi nas, vodnike in kakšna bo naša vloga pri tej predstavitvi. Radi bi bili aktivni, radi bi sodelovali in bili del te zgodbe,“ pa poudarja turistična vodnica Irena Komel.

Prav informiranost o dogodkih, ki bodo oblikovali programski del EPK, pa tudi več vidnosti oz. oznak na terenu, čim več promocijskega materiala na to temo EPK, so najpogostejše pripombe podjetnikov in obrtnikov na Goriškem v zvezi s tem projektom. Po drugi strani pa se tudi podjetniki in ponudniki turističnih storitev zavedajo, da gre za skupen projekt, pri katerem mora stopiti skupaj celotna javnost:

Da v bistvu prebivalci in vsi ponudniki sprejmemo EPK kot skupen projekt, se poistovetimo z njo in smo ponosni, da lahko v trgovine, v lokale in ostale enote izobesimo ali zastavo Go Borderless ali kakršnokoli drugo publikacijo, ki tudi našim gostom sporoča, da bomo v letu 2025 evropska prestolnica kulture.“ pove Suzana Pavlin iz podjetja Hit.

Kako na pripombe o informiranosti o programih in večji vidnosti projekta v mestu odgovarja Mija Lorbek, direktorica Zavoda GO! 2025? V oktobru, pojasnjuje, bodo predstavljeni natančni urniki za vseh več kot 400 dogodkov v letu 2025. Z ustreznimi napisi, ki bodo označevali EPK, pa bodo opremili krožišča na vstopnih točkah v Novo Gorico: krožišče na Ajševici, v Rožni Dolini in krožišče pred Supernovo na Grčni.

Smo prva evropska čezmejna prestolnica, kjer se usklajujemo tudi dve zakonodaji in dve različni kulturi. Tako to vzame več časa. Projekt označevanja krožišč je sedaj star že leto in pol. Upajmo, da bo zaživel kmalu, po uskladitvi obeh zakonodaj.“

Jeseni pa bodo v mestu razobesili tudi panoje z vsebino EPK.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down