Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Župan Občine Brda Franc Mužič je postal prvi častni občan hrvaške Občine Matulji

Mužič častni Občan Občine Matulji 1

Naziv je Franc Mužič, ki briško občino vodi že osmi zaporedni mandat, prejel za pomemben prispevek k napredku in ugledu občine, kulturnim, turističnim in športnim povezavam ter spodbujanju medsebojne strpnosti, razvoju demokracije in čezmejnega sodelovanja ter prispevek k povezovanju občanov Občine Matulji in Občine Brda, vse z namenom še boljše povezanosti, sodelovanja in skupnega napredka.

»Ja, prav gotovo, da je bilo to zame veliko presenečenje, ali pa nekako ganljiva gesta s strani Občine Matulji.«

Takšni so bili prvi vtisi briškega župana. Naziv častnega občana je prejel na pobudo Turistične zveze Občine Matulji, ki jo vodi Marijana Kalčić, nagrado pa sta mu izročila župan Občine Matulji Vedran Kinkela in predsednica Občinskega sveta Občine Matulji Iva Letina. Čestital mu je tudi minister Rebublike Hrvaške za pomorske zadeve, promet in infrastrukturo Oleg Butković.

Mužič častni Občan Občine Matulji 2

Sodelovanje med Goriškimi Brdi in Matulji poteka že več kot 40 let, pojasnjuje Mužič.

»To sodelovanje je vsekakor nekaj let teklo na nivoju sodelovanja krajevne skupnosti. Kasneje, ko smo se reorganizirali, ko smo Brici dobili našo občino in oni tudi občino Matulji, je prišlo do pobratenja tudi občin. No in to sodelovanje se je nekako nadaljevalo in se nadaljuje.«

Občina Brda je za Občino Matulji vir navdiha na več področjih, še poudarjajo iz briške občine: od področja uspešnega črpanja evropskih sredstev, kreativnih rešitev lokalnih izzivov, plodnega delovanja na obmejnem območju do čezmejnega sodelovanja.

Glede pobratenja občin in sodelovanja pa Mužič pove, da je cilj sodelovanje na področju gospodarstva.

»Prav gotovo, da Občina Matulji kot turistična občina še kako nam pride prav z izkušnjami, ki jih oni imajo, da se prenašajo na nas. Pa ta del, ki ga mi imamo, se lahko tudi prenaša na njih in ključno je to, da potem to sodelovanje pride tudi na nivo gospodarstva

Predstavniki občin se bodo ponovno srečali že kmalu: 21. marca bo delegacija Občine Matulji s področja turizma obiskala Občino Brda. Skupaj z briškimi kolegi bodo namreč načrtovali, kot še pove Mužič, nadaljnje poti sodelovanja na področju gastronomije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down