Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zaključek energetske sanacije športne dvorane v Sežani

Dvorana Sezana Novo
Foto: Občina Sežana

Športna dvorana v Sežani se lahko pohvali z novo preobleko. Na njej se je izvajala celovita zunanja prenova, tako streho kot tudi fasado se je toplotno izoliralo in zamenjalo dotrajano strešno kritino, ki je na več mestih puščala.

''Že v preteklem mandatu so se uredila okna in senčila, ki so bila naknadno določena, sedaj pa smo šli v energetsko sanacijo strehe in fasade ter nekaj malega elektrike. Kar se tiče toplotne sanacije, je zadeva končana. Računamo, da bomo zaradi tega imeli kar nekaj prihrankov pri sami uporabi energije,'' je povedal župan Občine Sežana Andrej Sila.

Naslednji korak je ureditev parketa in svetil znotraj same dvorane, računajo, da bodo do sanacije celotnega objekta prišli v približno letu dni. V dopoldanskem času bo dvorana namenjena osnovni šoli, v popoldanskem času pa športnim društvom in preostalim občanom. Glede na to, da je športne infrastrukture v Sežani, predvsem pokrite, premalo glede na povpraševanje, obnova predstavlja pomembno pridobitev.

So pa že usmerjeni tudi v prihodnost: ''Mogoče bo naslednja priložnost sanacija atletske steze in zunanjega nogometnega igrišča, kar se tiče umetne trave, tako da bo prišla Sežana tudi do objekta, s katerim niti v slabem vremenu ne bo težav. Pospešeno iščemo tudi možnosti, kako pridobiti še kakšno dodatno pokrito športno infrastrukturo. Razmišljamo o balonu ali kaj takega.''

Za konec je Sila razkril, da bodo v Sežani še v letošnjem letu začeli z idejno zasnovo novega športnega centra.

Če se za trenutek vrnemo k energetski sanaciji dvorane: Občina Sežana je bila uspešna pri črpanju sredstev, ki predstavljajo približno polovico stroškov investicije. Pogodbena vrednost za izvedbo gradbenih del je skupaj z DDV znašala dobrih 620.000 evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down