Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za podjetje AVSN iz Ozeljana novo mednarodno priznanje

Untitled Design 2023 12 27t115613.148
Foto: AVSN

V začetku decembra je Dubrovnik gostil 3. Svetovni kongres podjetnikov, na katerem je potekala podelitev nagrad in priznanj »USTVARJALCI ZA STOLETJA« in »GLOBALLOCAL« za leto 2023. Skupaj jih je bilo podeljenih 49. Organizatorji so že drugič zapovrstjo kot edini mikro firmi iz Slovenije podelili visoko mednarodno priznanje »najzaslužnejši za razvoj idej, inovacij in investicij v podjetništvu v srednji in jugovzhodni Evropi med malimi podjetji« tudi podjetju AVSN iz Ozeljana.

''Nagrada je zelo pomembna zaradi tega, da se potrjujemo in prepoznavamo v javnosti. Že pred 4 leti in pol smo prejeli prvo nagrado ''USTVARJALCI ZA STOLETJA'', nova nagrada pa je njena nadgradnja. Vsaka nagrada je za podjetje zelo pomembna prav zaradi potrjevanja kvalitete in prepoznavnosti,'' je ob prejetju povedal ustanovitelj in lastnik Milan Fornazarič.

Untitled Design 2023 12 27t115806.359

Podjetje AVSN je bilo ustanovljeno leta 2000, čeprav začetki segajo že v leto 1988. Ukvarjajo se z inženiringom hotelskih TV sistemov ter TV sistemov v bolnišnicah in domovih upokojencev, Wifi, IP in optičnih GPON TK omrežij ter prodajo profesionalne elektronske opreme in naprav za turistični, zdravstveni in socialnovarstveni sektor.

''Vizija je velika in jo poskušamo izpolnjevati na vse najboljše možne načine v okviru sredstev, ki jih imamo. Ta so nam omejena, saj nas je malo otepla kriza, malo nas tepejo ne najboljše razmere na trgu za našo dejavnost. V sklopu tega peljemo zadeve naprej, delamo na preboju v tujino in temu, da imamo zadevo tehnološko najbolj izpopolnjeno v jadranski regiji s takšnimi tipi televizorjev, ki jih delamo. Se trudimo,'' dodaja Fornazarič.

Mednarodni kongres je tokrat povezal 206 udeležencev iz devetih držav. Moč je bilo slišati in videti več govorov ter predstavitev uspešnih podjetnikov in managerjev, lastnikov kapitala, predstavnikov razvojnih agencij, znanstvenih in izobraževalnih ustanov ter županov številnih mest, tudi predstavnikov regionalnih skupnosti, ki beležijo posebne rezultate pri razvoju podjetništva.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down