Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vozniški izpit bodo lahko spet opravili v Ajdovščini in Tolminu, in tako prihranili čas in denar

Kandidati z Ajdovskega, ki želijo pridobiti vozniški izpit, so se razveselili, da bodo lahko tudi izpitno vožnjo kmalu opravljali v Ajdovščini, kar zadnja leta ni bilo mogoče oziroma so se morali bodoči vozniki z izpitno komisijo odpeljati v Postojno, Sežano ali Novo Gorico, kar je precej podaljšalo glavno vožnjo.

Sprememba pravilnika ponovno dovoljuje izvedbo zaključnega dela izpita ne le v Ajdovščini, ampak velja podobno tudi za Tolmin, je sporočil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Z odločitvijo je zadovoljen tudi ajdovski župan Tadej Beočanin:

V šolah vožnje iz tega dela Vipavske doline, ki so si prav tako vztrajno prizadevale za to možnost, so prepričani, da je prometna infrastruktura v Ajdovščini in bližnji okolici primerna, da lahko kandidati opravijo vse vaje, vključno z izpitno vožnjo, in da je ta enakovredna izpitom, ki jih sedaj opravljajo v drugih krajih, obenem pa menijo, da se bodo na domačem terenu lažje znašli in z večjo samozavestjo pristopili k vožnjam.

Andreja Lisjak, vodja šole vožnje Almira, se je na dolgo pričakovano odločitev o vračanju izpitov na Ajdovsko odzvala z navdušenjem in optimizmom:

Zadovoljna je, da jim je med drugim prisluhnil minister Vrtovec, ostaja pa želja po vzpostavitvi poligona za nabiranje izkušenj za volanom.

Z Občine Ajdovščina so še sporočili, da se bo na opravljanje izpitnih voženj mogoče prijaviti, takoj ko bodo zagotovljeni pogoji za izvajanje teoretičnega dela, predvidoma prihodnji mesec, o čemer bodo sproti obveščali.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down