Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vlada odobrila financiranje Centra Trnovo, dnevnega centra v Novi Gorici in obnove DUNG ter izgradnjo DSO Bovec in enote Petrovo Brdo

V VDC Nova Gorica so z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve prejeli pogodbo o financiranju rekonstrukcije in dozidave Centra Trnovo, kjer bodo v nekdanji gozdarski hiši, ki sedaj sameva, vzpostavili bivalno enoto za 20 uporabnikov z motnjo v telesnem in duševnem razvoju. Ocenjena vrednost investicije je 1,84 milijona evrov, je povedala direktorica VDC Maša Černe:

Prostorske kapacitete bodo sledile načelom deinstitucionalizacije, dodaja Černetova, ki je vlogo za financiranje projekta oddala že lani, potem ko so uspeli v le nekaj mesecih pridobiti vso potrebno dokumentacijo.

Vlada je prejšnji teden prižgala zeleno luč tudi za rekonstrukcijo in nadzidavo zahodnega krila Doma upokojencev Podbrdo – enota Petrovo Brdo, za kar bo država prispevala 2,3 milijona, kot so sporočili iz ministrstva, kjer so hkrati odobrili tudi 7,5 milijona evrov za izgradnjo Doma starejših občanov »Jezerca« Bovec, s katerim bo upravljal Dom upokojencev Nova Gorica. Bovški župan Valter Mlekuž si je oddahnil:

Na današnji, najbrž zadnji seji, pa je vlada odobrila še dolgo pričakovano preureditev trakta B in ureditev dnevnega centra Doma upokojencev Nova Gorica. Direktor Bojan Stante:

Poleg tega se dnevni center seli na novo lokacijo, kjer je mestna občina že zagotovila prostore.

Naložbi v Novi Gorici sta skupaj vredni 2,5 milijona.

Pozitivnega razpleta se veseli tudi podžupanja mestne občine Damijana Pavlica, ki si je skupaj z ostalimi občinskimi službami prizadevala za izvedbo omenjenih projektov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down