Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V šempetrski porodnišnici prvi dan novega leta pričakali dečka Oliverja

V šempetrski porodnišnici so danes obdarili prvega novorojenčka v letu 2023, dečka Oliverja, ki je razveselil Matejo in Klemna iz Posočja. Rodil se je na prvi dan novega leta, kmalu po tretji uri zjutraj in je tehtal 3850 gramov in meril 53 cm v dolžino. V zadnjih dneh decembra pa se je rodila deklica Vita Ema, težka 3240 gramov, ki je postala 501 otrok, rojen v Šempetru v preteklem letu.

Kot pretekla leta, so tudi letos v šempetrski bolnišnici obdarili prvega novorojenca v novem letu, vodstvo bolnišnice je danes mami novorojenčka čestitalo in izročilo simbolično tradicionalno darilo – zlato zapestnico.

Po navedbah predstojnice Ginekološko-porodniške službe Alenke Zavrtanik Čelan, se je lani v šempterski porodnišnici rodil 501 novorojenček. „Kot običajno je bilo več dečkov, v štirih družinah pa so se razveselili dvojčkov. Prvi novorojenček v naši porodnišnici v letu 2023 je bil deček, rodil se je v zgodnjih jutranjih urah, kmalu po tretji uri zjutraj, in je tehtal 3850 gramov in meril 53 cm v dolžino. Starša sta zanj izbrala ime Oliver. Mamica Mateja pravi, da porod zanjo ni bil težak, domov bo šla z lepo porodno izkušnjo.  Ponju bo prišel očka Klemen, odpeljali se bodo proti Posočju. V zadnjih dneh decembra se je v naši porodnišnici kot zadnja rodila deklica Vita Ema, težka 3240 gramov. V novem letu pričakujemo mamice v udobju obnovljene porodnišnice, z novo opremo v porodnih sobah in jim želimo lep porod, zdravega otročička...  ali dva ter prijetno bivanje pri nas.“

Kot je še dodala, so se pred kratkim v porodnišnici razveselili sodobnih sob za mamice po porodu in opreme v porodnem bloku, za katere so prejeli denar v sklopu projekta EZTS-GO Zdravstvo, podprojekt Fiziološka nosečnost.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down