Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Uspeh bratov Bužinel poleg vinske po novem zaznamuje še gostinska zgodba

Taverneta Bistro Brda Buzinel

V Goriških Brdih že dolgo odmeva zgodba o uspehu treh bratov Bužinel. Odločili so se za nov korak na svoji poslovni poti in prevzeli nekdanji briški Morus, ki po novem nosi ime Tavarneta Estate. V petek so imeli otvoritev, na kateri ni manjkalo znanih obrazov iz cele Slovenije.

''Tavarneta Estate je posestvo, na katerem imamo 6 dvoposteljnih sob, 2 suiti in 1 apartma. Poleg tega imamo v pritličju še restavracijo, v kateri bomo ponujali 3-, 5- in 7-hodni meni na 'slow food' način. Zraven pa je še 'Wine Bar' z različnimi vini na kozarec ter nekaj prigrizki,'' pojasni Rok Bužinel.

Skupaj z mlajšima bratoma Juretom in Jako so svoji že tako uspešni vinski zgodbi pripisali še gostinsko, vse skupaj pa pridno objavljajo na družbenih omrežjih, kjer imajo zavidljivo število sledilcev: ''Med epidemijo coronavirusa smo se odločili, da je treba nekaj postoriti na družbenih omrežjih. Odprli smo Tavarneta Bistro v Brdih - ime Tavarneta je prav s tem namenom, ker včasih se je v Brdih delalo degustacijske prostore, ki se jim je reklo tavarneta. Tavarneta je nek prostor za druženje, za nekaj popiti in pojesti. Mi želimo tavarnete predstaviti v različnih gostinskih konceptih. Trenutno imamo Tavarneta Bistro v Brdih, kjer se nahaja naše posestvo Bužinel, Tavarneta Bistro v Ljubljani in sedaj na Tavarneta Estate pa bomo predstavili tavarneto v konceptu restavracije in v Wine Baru.''

Bratje so prepričani, da bo Tavarneta Estate dodala kamenček več v mozaiku potrebne butične ponudbe Brd. So pa tudi zelo ambiciozni, njihove želje namreč segajo onkraj slovenske meje: ''Trenutno imamo največji fokus na treh lokacijah, ki jih imamo, in ko bomo to obvladali, ko bo ekipa sprejela določene odgovornosti in si bo znala vse to razdeliti, ker od kar smo prevzeli Taverneto Estate, imamo skoraj trikrat več ljudi, s 6 smo prišli na 19 zaposlenih, bomo šli kasneje naprej. Zagotovo pa imamo cilj koncept gostinstva 'Taverneta' predstaviti izven Slovenije.''

Na vprašanje, kdo med njimi je šef, bodo diplomatsko odgovorili, da vsak pokriva področja, ki jih najbolj obvlada. Odločitve sprejemajo vsi trije skupaj, pri čemer poskušajo biti čim bolj enotni. Priznavajo, da ni enostavno, a jih pri tem vodi načelo, da če se desetkrat skregajo, se morajo enajstkrat pobotati.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down