Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi letos bodo s pecivom osrečili starejše

Akcija Pecivo za starejše združuje ljudi s celotne Goriške, ki nekaj svojega časa v decembru namenijo pripravi in peki peciva za starejše in invalidne osebe, ki jih oskrbuje goriški center za pomoč na domu. Sodelovanje iz leta v leto narašča, letos bodo uporabnike s sladkimi dobrotami osrečili že sedmo leto zapored. O tem, kako bo akcija potekala, je spregovorila organizatorka in prostovoljka akcije Ajda Miška:
»Poteka tako da, prostovoljke in prostovoljci celotne goriške spečejo različno pecivo za sokrajane in sokrajanke, ki jih Center za pomoč na domu potem starejšim in invalidnim osebam razdeli pred božičem, da jim polepša novoletne praznike.«

Za akcijo se zbira zgolj suho pecivo, brez pokvarljivih nadevov, da bi to zdržalo čim več časa. Pecivo bo možno oddati na več lokacijah.
»Pecivo bomo zbirali v sredo, 21. decembra, v Novi Gorici in bližnjih občinah, v Domu upokojencev Nova Gorica, v Centru za dnevne aktivnosti starejših Šempeter pri Gorici, Centru za pomoč na domu Solkan, tudi v Hiši dobrote v Mirnu in domu za ostarele Podsabotin.«

Odzivi na prejeto pecivo so vsako leto posebna doživetja za uporabnike storitev Centra za pomoč na domu in njihove zaposlene. Slednji pripovedujejo o nežnih nasmehih zadovoljstva.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down