Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Tudi letos bodo pekli pecivo za starejše

2 (18)
Foto: Občina Miren-Kostanjevica

Tudi letos bodo s tradicionalno akcijo Pecivo za starejše osrečili uporabnike Centra za pomoč na domu v širši goriški regiji.

''Osnovni namen akcije je pecivo za uporabnike pomoči na domu. Prostovoljci s širšega območja Goriške pečejo pecivo, v sredo ga zberemo, v petek pa ga bomo razdeljevali uporabnikom na območju, ki ga kot Center za pomoč na domu Nova Gorica tudi pokrivamo,'' je povedala vodja centra Bernarda Pirih.

Peciva se bo tako razveselilo več kot 500 uporabnikov znotraj 6 občin, ki jih zajema Upravna enota Nova Gorica. Se je pa nekajkrat tudi zgodilo, da je bilo peciva preveč: ''Tisto, kar je ostalo, smo potem razdelili lokalnim javnim zavodom in nevladnim organizacijam, kot so Materinski dom Šempeter, Zavetišče za brezdomce ŠENT, Društvo gluhih in naglušnih, gasilske enote ipd. Razdelili smo med društva in zavode, ki delujejo v dobro naših uporabnikov.''

Leta 2015 se je akcija začela skromno, z odmevnostjo pa vsako leto privabi več ljudi, odzovejo se tudi lokalna društva in podjetja, ki skupaj ustvarijo posebno doživetje tako za uporabnike storitev Centra za pomoč na domu kot zaposlene: ''To je nekaj posebnega. Naši uporabniki se škatlice domačega peciva zelo razveselijo, čeprav vem, da za večino naših uporabnikov poskrbijo svojci, pa so vseeno deležni teh drobnih pozornosti. Ampak da se jih družba spomni, si nekdo zanje vzame čas in pripravi nekaj domačega, to nam seže do srca.''

Če bi še kdo rad sodeloval v akciji, vas vabijo, da doma spečete pecivo in ga jutri prinesete na eno od naslednjih zbirnih točk: sedež Centra za pomoč na domu, novogoriški Dom upokojencev, šempetrski Center za dnevne aktivnosti starejših, mirenska Hiša dobre volje, Dom Podsabotin, Mladinski center Brda, Vila Vipolže in TIC Brda.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down