Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Štipendije za študente športnike novogoriške univerze iz sklada "Matija Franko"

Srebrni olimpijec Jure Franko in brat Mladen Franko, profesor na Univerzi v Novi Gorici, sta se odločila podpreti športnike, ki študirajo, tako da sta ustanovila štipendijski sklad in ga poimenovala po njunem očetu, prav tako predanemu športniku, lani preminulemu Matiji Franku.

... je povedal Mladen Franko, pobudnik ustanovitve Sklada in predsednik komisije za izbor kandidatov. Brat Jure potrjuje, da je oče vedno poudarjal pomen študija vzporedno s športno kariero.

Poleg tega je vrhunska športna kariera časovno zelo omejena, še dodaja, zato je pomembno, da po njej ne ostaneš brez izobrazbe, marsikdo pa se ob tem sooča tudi s trajnimi poškodbami.

Teh potencialov se zavedajo tudi na Univerzi v Novi Gorici, ki že vrsto let podpira študente športnike.

Število in višina bosta odvisna od donacij. Na prvem razpisu, ki je odprt do 15. aprila, bodo podelili eno štipendijo za štiri leta po 1.500 evrov letno, za katero prispevajo oba brata in mama Sabina.

Ob tem pozivajo prijatelje športa, da prispevajo v sklad, da bodo čim več študentom novogoriške univerze omogočili uresničitev športnih ciljev in obenem doseganje odličnih študijskih rezultatov.

(Foto: Casarsa Tinta Foto Studio)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down