Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Srednja šola Vena Pilona Ajdovščina nagrajena za izjemne dosežke

Srednja šola Vena Pilona Ajdovščina je ena od šestih dobitnic prestižnih priznanj Blaža Kumederja za prispevek v vzgoji in izobraževanju. Omenjena srednja šola je, kot poudarjajo na Zavodu za šolstvo, v preteklem letu beležila izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno izobraževalno prakso.

Predstavljam si, da so nas prepoznali zato, ker smo vključeni res v veliko število razvojnih projektov, ki jih Zavod RS za šolstvo izvaja. Nekatere smo v zadnjih letih izvajali celo vzporedno, nekateri so se končali in sedaj se nadaljujejo drugi,“

pravi Andrej Rutar, ravnatelj Srednje šole Vena Pilona v Ajdovščini. Kateri so torej projekti, ki so jih izvajali na šoli?

„Ti projekti, ki so se vrstili po kakovosti, so vezani na razvoj bralne pismenosti, podjetnosti, matematične in naravoslovne pismenosti ali pa uvajanje mladih učiteljev je bil tudi pomemben korak ali pa mentorstvo starejših izkušenih. To je naredilo pomembne premike na razumevanju in razvoju učiteljskega poklica.“

našteva ravnatelj in nadaljuje, da na šoli nadaljujejo s projekti, in sicer na področju razvoja digitalnih kompetenc in vsebinami v povezavi s trajnostnim razvojem pri vzgoji in izobraževanju. Obenem so si v zadnjih letih utrdili tudi pot v Evropski prostor, pridobili so namreč akreditacijo programa Erasmus.

Sodelovanje pri številnih projektih ima po mnenju ravnatelja Rutarja veliko prednosti, kljub nekaterim pomislekom, ki se v zvezi s tem tudi pojavljajo v javnosti.

„Število projektov in sami projekti se enkrat zaključijo in sami po sebi niso tako pomembni kot pa so pomembni stranski učinki, ki pa so včasih zelo splošni in so vezani na sodelovanje učiteljev, na opazovanje dug drugega, na dajanje povratnih informacij o izvedbi pouka oziroma oi zvedbi dejavnosti, boljše samoevalviranje stvari, ki jih izvajaš in boljše načrtovanje.“

Srednja šola Veno Pilon iz Ajdovščine sicer izvaja dva programa: Predšolska vzgoja in Gimnazija, oba programa skupaj obiskuje okoli 520 dijakov.

Foto: Splet Občina Ajdovščina

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down