Na goriški konec je romalo še eno prestižno priznanje. Nagrado za življenjsko delo na področju kulinarike in vinske kulture, ki ga je podelil evropski mednarodni kongres Jeunes Restaurateurs, je prejel Boris Gašparin, ustanovitelj butičnega resorta Pikol v Novi Gorici in vinske kleti Silveri v Brdih.
Prejem prestižne nagrade, kot je sam dejal, mu pomeni veliko priznanje za trud in predanost, ki ju je vlagal v gostinstvo in širjenje vinske kulture doma in po svetu.
''To priznanje ne bi bilo mogoče brez podpore moje družine - žene Maruške ter sinov Tadeja in Tarasa, ki skušaj z mano ustvarjajo zgodbo Pikol resorta in Silveri vinske kleti v Brdih. Hvaležen sem, da je naše delo prepoznano na tako visoki ravni,'' je povedal nagrajenec.
Priznanje je spodbuda ne samo za nadaljnje povezovanje slovenskega gostinstva, vinarstva in turizma s preostalim svetom, ampak predvsem za njegova sinova, ki nadaljujeta zgodbo s Pikolom in Silverijem, za konec dodaja Gašparin.