Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Pokrito balinišče bo dalo novega zagonskega vetra briškemu balinarstvu

V Brdih se zaključuje prva faza pokritja štiristeznega balinišča v Vipolžah. Balinarski klub, ki bo kmalu dopolnil 60 let delovanja, bo tako lahko lažje organiziral tudi večje športne dogodke.

Predsednik Balinarskega kluba Goriška Brda Zvezdan Prinčič: „Od leta 2012, ko smo v Športnem parku zgradili štiristezno igrišče, je v klubu tlela želja, da bi seveda to igrišče tudi pokrili, tako da omogoča tekmovanje tudi v slabem vremenu. Po kar nekaj poskusih in raznoraznih načrtih nam je v lanskem letu uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje, pridobit sredstva iz fundacije za šport.

Tako je danes zaključena prva faza objekta, ki je vključevala srreho in steno proti glavni cesti, kar omogoča trajno postavitev semaforjev in ostalih potrebščin za izvedbo tekem. „Investicija je bila grajena ravno v času, ko je bila enormna podražitev vsega gradbenega materiala. Poleg tega so gradbinci naleteli pri izkopavanju temeljev in tega na izredno nestabilen teren, tako da je investicijo dodatno utrjevanje precej podražilo. Ampak hvala občini za razumevanje, tako da smo objekt pripeljali do konca.

Sicer upajo da bodo iz dveh virov od države dobili vrnjen del investicije, še pove Prinčič. V prihodnjih letih, ko bodo ponovno uspešno kandidirali na razpisih, pa si obetajo še nadaljevanja investicije. „Ja, druga faza je še zapreti ostale tri stene in gretje. To je ocenjeno še na enih 20 do 25 % dodatno. Za enih 80.000 bi verjetno objekt zaključili.

Sicer pa pokritje balinišča pomeni nov zagon za balinanje v Brdih. V preteklih letih so briški balinarji organizirali 12 državnih prvenstev, od katerih 5 so morali zaradi smole z vremenom prestavili v Novo Gorico. „Za začetek upamo vsaj kakšno državno letno organizirati za mlajše. Letos pa načrtujemo enodnevni turnir, tako kot trenutno kaže mednarodni, ob otvoritvi tega igrišča.

Odprto prvenstvo eno najvišjih nivojev s svetovno znanimi igralci, še napoveduje Prinčič. Slavnostno odprtje pokritega balinišča je predvideno konec maja oziroma v juniju. Kot še pove Prinčič, letos načrtujejo še čimprej ustanoviti žensko ekipo, za kar že tečejo pogovori, z dobrovsko osnovno pa so že navezali stike, da bi ob koncu šolskega leta organizirali športne dneve za mlade.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down