Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Podjetje GOSTOL - GOPAN ponovno finančno podprlo izobraževanje in zdravstvo

Untitled Design 2024 01 04t102257.178

Podjetje GOSTOL - GOPAN je ob koncu leta 2023 namenilo 10.000 € za donacije na področju šolstva in zdravstva.

Sredstva so razdelili Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica za nakup medicinske opreme za pediatrični oddelek, ter Šolskemu centru Nova Gorica. Ravnatelj Herman Besednjak ob donaciji ni skrival zadovoljstva: ''Letos je donacijo prejela Strojna, prometna in lesarska šola, v lanskem letu pa jo je prejela Elektrotehniška in računalniška šola, obe delujeta v sklopu Šolskega centra Nova Gorica. Donacijo smo prejeli zadnji dan pred novoletnimi počitnicami, tako da je bil to en lep dogodek oz. presenečenje in lepo božično-novoletno darilo za šolo. Sredstva bomo vsekakor porabili za določeno opremo, ki jo potrebujemo za izvajanje pouka. Takšnih sredstev nikoli ni dovolj.''

Untitled Design 2024 01 04t102129.339

Z velikim poudarkom na povezovanju šolstva in gospodarstva je GOSTOL - GOPAN Šolski center NG finančno podprlo že drugo leto zapored, Besednjak pa je razkril, da šola s podjetjem sodeluje tudi na drugih področjih. Na tak način podjetje pomaga pri nakupu sodobne opreme, ki je ključna za razvoj strokovnega znanja dijakov.

Poleg tega že vrsto let podpira zdravstvene ustanove in posameznike pri nakupu medicinske opreme in pripomočkov. S svojo vizijo in vrednotami želi GOSTOL - GOPAN aktivno podpreti zdravstvo in prispevati k izobraževanju mladih, ki sta po njihovem mnenju področji, ki sta za lokalno skupnost najbolj pomembni.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down