Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po sadje in zelenjavo, pa tudi po ostale domače dobrote, ponovno na ajdovsko tržnico

V sklopu dogajanja Ajdovščina v maju so danes uradno odprli prenovljeno mestno tržnico, za katero si želijo, da bi postala pomemben kraj izmenjave lokalno pridelane hrane v tem delu Vipavske doline. V četrtek in soboto bo tržnica odprta med 7. in 12., v torek pa tudi popoldne, od 14. do 19. ure.

Že predtem so potekale delavnice, prek katerih so tudi ozaveščali ponudnike, ki bi se vračali redno na prenovljeno točko. Janez Furlan, vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve. „Pomembno za samo mesto tržnico je, da jo pokažemo in predstavimo kot pomembno točko, stičišče pridelovalcev in kupcev.“

Glavna pridobitev so sodobno urejeni notranji prostori: „Pokriti del tržnice razpolaga s šestimi prodajnimi prostori, štirimi za nehlajeno blago in dvemi mesti za hlajeno blago. Ravno tako ostajajo dodatna prodajna mesta tudi na zunanjem delu tržnice, bo lahko dobilo prostor prodaje še dodatnih pet ponudnikov.

Za prenovo so namenili dobrih 200.000 evrov, pri čemer so iz evropskega kmetijskega sklada za ravzoj podeželja pridobili nekaj več kot 140.000 evrov, ostalo je dodala občina. Ajdovski župan Tadej Beočanin pa ob tem napoveduje tudi nadaljevanje projekta: „Zunanjost tržnice bo deležna prenove v nadaljevanju, projekti niso še dokončno usklajeni, se še snujeno, ampak računamo, da bi morali najkasneje do zaključka prihodnjega leta imeti pod streho tudi zunanji del.“

Ajdovski župan prenovo tržnice sicer vidi tudi kot prvi korak proti projektu Expo Vipavske doline, kjer gre za sorodno vsebino, a na bistveno večjem formatu.

(Foto: Jan Čermelj)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down