Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Po 17 dneh konec bitke s požari na Krasu

„Danes lahko rečemo, z veseljem, da je požar pogašen. Sestalo se je ožje vodstvo intervencije, pogledalo požarišče in na podlagi stanja preteklih dni ugotovilo, da je požar pod nadzorom, torej pogašen," je danes povedal vodja intervencije Simon Vendramin.

Bodo pa na požarišču še vedno ohranili - v sklopu velike požarne ogroženosti naravnega okolja - gasilsko stražo, ki jo bo izvajalo matično društvo, je še pojasnil Vendaramin. Danes ob 19. uri bodo poveljniku CZ RS, Srečku Šestanu predlagali, da se s tem prekliče državni načrt za velike požare, ki je bil aktiviran pred 15 dnevi. "Bomo pa na požarišču še vedno ohranili - v sklopu velike požarne ogroženosti naravnega okolja - gasilsko stražo, ki jo bo izvajalo matično društvo, je še pojasnil Vendaramin. Danes ob 19. uri smo poveljniku CZ RS, predlagali, da se s tem prekliče tudi državni načrt za velike požare v naravnem okolju, ki je bil aktiviran pred natanko 15 dnevi."

Danes teče sedmi dan, odkar se na požarišču izvaja gasilska straža, v primeru novih žarišč. "Vendar, glede na razmere zadnjih dni, kot teh žarišč ni bilo več, smo sprejeli odločitev, da je požar pod nadzorom, oziroma pogašen. Od 19. ure bo naprej matično društvo v sodelovanju z okoliškimi, izvajalo požarno stražo, ker še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja. "

Ker na vidiku ni obilnejših padavin in ostaja zelo velika verjetnost, da bi lahko prišlo do požara Vendramin spominja, da bo potrebna zelo velika previdnost in pozornost. "Predvsem občane bi rad prosil, da, v kolikor opazijo kakršenkoli požar, to nemudima sporočijo na telefonsko število 112, da smo o tem takoj obveščeni, da lahko takoj pristopimo k gašenju, saj je začetni požar lažje omejiti, pogasiti."

Ni pa še čas za oglede prizorišča, obiskovalce opozarja Vendaramin, saj so na terenu še različne službe, ki opravljajo svoje delo, in bi jih s tem lahko motili.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down