Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova nagrada za penine družine Gašparin: letnik 2011 v Portorožu do šampionskega naziva

Untitled Design 2023 12 28t122446.718
Foto: Facebook/Občina Brda

Na tradicionalni in jubilejni deseti izvedbi Festivala penin v Portorožu je šampionski naziv prejela penina Silveri Zero Vintage Collection 2011 iz kleti družine Gašparin, za prepoznavnost katere sta najbolj zaslužna brata Tadej in Taras.

Tadej je po prejetju priznanja povedal: ''Pomeni nam veliko, ker je to pika na i oz. zaključek leta in ena dobra popotnica za nadaljnje delo za naprej.''

Zanimivo, klet Silveri je v Portorožu šampionski naziv osvojila že leta 2019, letos pa se lahko pohvalijo tudi z zlato medaljo za Silveri CUVÉE Vintage letnik 2017 v Londonu. Tadejev brat Taras dodaja, da je vsako priznanje v prvi vrsti poklon vinarjem, pa tudi vse prepoznavnejši briški regiji.

''Naša vizija ostaja iskanje popolnosti v klasični metodi in odkrivanje Rebule, ki je naša primarna sorta in s katero se z bratom in družino spogledujemo že več kot 20 let ter iščemo perfektnosti v sklopu vinskega sveta, skupaj s tehnologijo, ki jo imamo. Na trg v naslednjih mesecih in letih prihajajo nove etikete, ki so poklon našim prednikom, ki so nam pustili veliko znanja in so zaslužni za vse to, kar imamo danes,'' zaključuje.

Peneča vina je v Portorožu predstavilo več kot 40 pridelovalcev iz vse Slovenije, gostovali so tudi Hrvati in Italijani. Dejstvo je, da priljubljenost penečih vin narašča. Tudi tisti vinarji, ki jih prej niso pridelovali, jih zadnje čase vse pogosteje uvrščajo v svojo ponudbo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down