Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nova Gorica bo prihodnje leto podjetna prestolnica mladih iz Evrope

Nova Gorica bo prihodnje leto prestolnica podjetnosti mladih iz cele Evrope, takoj so danes ob najavi 20. sezone tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, najavili v Primorskem tehnološkem parku.

Kot je povedala direktorica Tanja Kožuh, bodo na dvodnevni dogodek oktobra prihodnje leto v Novo Gorico pripeljali mlade iz vse Evrope. "Mladi bodo v Novi Gorici razvijali in iskali rešitve na izzive, ki jih imajo danes v talenti v Evropi, svoje rešitve bodo predstavili na dogodku ob priložnosti slovenskega predsedovanja Podonavski makroregiji, in sicer evropskim odločevalcem."

To bo eden ključnih dogodkov predsedovanja, saj bo povezal mlade in mentorje iz vseh štirih makro regij; poleg Podonavske tudi Jadransko jonske, Alpske in Baltske. S POPRI lahko Nova Gorica ponovno dobi sloves mesta mladih, je prepričana: "Zakaj si upamo to trditi? Ker imajo POPRI tradicijo 20-letnega aktivnega delovanja v spodbujanju mladih, razvoju lastnih idej, v povezovanju z gospodarstvom, in iz tega beležimo krasne rezultate."

Prijave na jubilejno, 20. tekmovanje so odprte, prijave v obliki poslovnih modelov zbirajo do 15. februarja, nagradni sklad v višini 30.000 evrov omogoča Slovenski podjetniški sklad, pri čemer bo 18.000 evrov
razdeljeno med ekipe, ki se bodo uvrstile v finale, 12.000 pa bo namenjenih za zmagovalce v vseh
treh starostnih kategorijah.

POPRI so od leta 2015 vsedržavno tekmovanje, kot soorganizatorji so se v letu 2020 pridružili gospodarsko ministrstvo, Spirit Slovenija, Slovenski podjetniški sklad. V tem letu so prestopili tudi nacionalne meje s sodelovanjem goriških in tržaških dijakov, lani pa celo mednarodne, s pobudo POPRI International EUSAIR Youth. Tretje tovrstno tekmovanje bo prihodnje leto v Sarajevu, devetim državam iz Jadransko jonske regije, pa se je ravno včeraj priključila še deseta država, in sicer San Marino.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down