Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Zeleni ključi v Štanjel, Kodrete, Kobarid in Vipolže

Trajnostni znak Zeleni ključ so na zadnji podelitvi pridobili tudi štirje severnoprimorski obrati oz. destinacije: Grad Štanjel, Hiša posebne sorte iz Kodretov, Hotel Hvala v Kobaridu in Vila Vipolže v Goriških Brdih. Slednja je edina, ki je izpolnila trajnostne kriterije na kar štirih področjih.

Direktorica briškega zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Tina Novak Samec pojasnjuje: „V Vili Vipolže smo uspeli zagotoviti kar štiri področja zelenega delovanja, zelenih aktivnosti, in sicer na področju namestitve, kulinarike, konferenčne dejavnosti in pa vila kot atrakcija.“

Področje Konferenčna dejavnost je bilo sicer letos prvič razpisano, tako da je Vila Vipolže prva prejemnica zelenega ključa za to kategorijo v Sloveniji. „Konferenčna dejavnost je letos prvič, tako da smo tudi eni prvih v Sloveniji, ki smo pridobili certifikat za konferenčno dejavnost, že poprej pa že kar nekaj let uspešno spodbujamo naše ponudnike, da pridobijo zelene oziroma trajnostne certifikate, tako da se v Brdih ponašamo s kar nekaj certifikati na področju nočitvenih kapacitet kot tudi restavracij oz. gostiln."

Nagrada Green Key oziroma Zeleni ključ je vodilni standard za odličnost na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turističnem sektorju. Ta prestižni znak za okolje predstavlja odgovorno ravnanje podjetja, da njihovi prostori izpolnjujejo stroga merila Mednarodne fundacije za okoljsko vzgojo. Kot prva na svetu je leta 2019 Zeleni ključ prejela tudi vinarna, in sicer si je to priznanje pridobila Klet Brda.

Zeleni ključ je okoljski znak, ki ga je prostovoljno pridobilo že več kot 3.200 različnih turističnih obratov v 65 državah.

Na fotografiji: Vila Vipolže

Deli z drugimi:
Aktualno

5 dobrih novic iz domačih krajev... ta petek po 11ih

Preberi več

Dan tehnične kulture in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

NAGRADNA IGRA: ABONMA ZA OTROKE

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 in LOKALNE VOLITVE 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Ne zamudi
Podkasti Radia Robin
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down