Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Muzej Štanjel: Od zvokov ruja do melodije burje

Štanjel dobiva vsebine in programe, ki bodo v ta biser Krasa obiskovalce vabile vse leto. Včeraj so odprli nov Muzej Štanjel, ki na preko 400 kvadratnih metrih ponuja edinstveno in atraktivno razstavo o naravi in človeku na Krasu.

Koncept novega muzeja sta zasnovala Nina Peče Grilc in Uroš Grilc iz zavoda Škrateljc, ki sta bila postavljena pred velik izziv. Uroš Grilc:

Razstava je razdeljena na sedem tematskih sklopov, kamen, voda, burja, kraški ovčar, mozaična kraška kulturna krajina, jame ter človek in Kras.

Kot je v nagovoru zbranim povedal komenski župan Erik Modic, je to največja posamična naložba v Štanjel, saj njena vrednost presega 900.000 EUR. „Z njo smo naredili velik korak k dokončanju obnove in revitalizacije gradu Štanjel. Cilj, je da gremo naprej, da zaključimo obnovo gradu“, pravi Modic:

Katja Kralj, strokovna vodja turizma ORA Krasa in Brkinov je prepričana, da je to izredna pridobitev za sam Štanjel, kot tudi za celotno destinacijo

Muzej Grad Štanjel in razstava bosta odprta v času uradnih ur Turistično informacijskega centra Štanjel, ki z veliko nočjo prehaja na poletni urnik. Cene vstopnic se bodo gibale od 7 € za odrasle, do 4 € za otroke od 6 do 15 let. Posebne cene bodo imele družine (dva odrasla in dva otroka) 18 €, upokojenci, dijaki in študentje 5 € in predšolski otroci in invalidi bodo imeli brezplačen vstop. Brezplačen vstop bodo v prvem mesecu po odprtju muzeja imeli tudi občani občine Komen.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down