Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Letošnji Goricatlon rekorden v vseh pogledih

Goricatlon 2023
Foto: Goricatlon

Dobrodelni Goricatlon, ki se je odvil to soboto, je postregel s številnimi rekordi.

Po ulicah Nove Gorice je v lepem sončnem vremenu teklo kar 62 skupin, kar pomeni, ''da se je med dogodkom zvrstilo več kot 370 udeležencev, ki so tekli in hodili za dober namen. Veseli nas, da se vedno več ljudi udeležuje in podpira Goricatlon,'' je povedala Tina Črnigoj Marc iz organizacijskega odbora Goricatlona.

Gre za netekmovalno prireditev, ki je že zdavnaj postala nepogrešljiv del športnega dogajanja v Goriški regiji, njeno pomembnost pa je zaznati tudi na drugi strani meje. Letos je bil prav tako glavni namen pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo: ''Zbrali smo skupno 3963 krogov in s tem kar 8395 evrov, ki bodo izročeni Centru CIRIUS Vipava z enim samim namenom, in sicer da otrokom s posebnimi potrebami uredijo novo funkcionalno igrišče, kjer se bodo lahko še naprej igrali, se razvijali, pomagali bomo pri njihovem razvoju.''

Svečan zaključek dogodka je potekal s podelitvijo nagrad v dveh kategorijah. Največ pretečenih krogov je zbrala ekipa Aleksandre Fortin, in sicer 103 kroge. Nagrado za največjega donatorja pa so prejeli Donatori Sangue Campologno Tapogliano, ki so skupaj prispevali skoraj 1200 EUR.

Velja izpostaviti še Jako Vogrinčiča Bizjaka in Danijela Jovanovića, ki sta tekla vseh 6 ur, skupaj nabrala 121 krogov in donirala skupno 920 EUR.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down