Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Komorni zbor Ipavska po uspehu v Črni Gori: ''To je zaveza za naprej!''

Komorni Zbor Ipavska

Komorni zbor Ipavska se je udeležil 8. mednarodnega zborovskega tekmovanja v središču črnogorskega mesta Herceg Novi. Na svojo obletnico četrt stoletja zborovske dejavnosti je dosegel velik uspeh.

Zaradi suverene izvedbe, dobre interpretacije, zaokroženega zvoka in odličnega izbora programa, je zbor prejel posebno priznanje za izvajanje sodobne zborovske literature. S strani komisije je prejel najvišje ocene v svoji kategoriji, s čimer je postal njen zmagovalec, na koncu pa se je izkazalo, da je postal tudi absolutni zmagovalec.

Komorni Zbor Ipavska 2

''Ko greš na takšno tekmovanje niti ne pričakuješ nekega velikega uspeha, ker ne moreš vedeti, s kakšnimi zbori se boš na tekmovanju srečal. Vedno rečem svojim pevcem, da moramo odpeti tako, kot najbolje znamo, da bomo bili mi sami zadovoljni z delom, če bo pa uspeh, bo še toliko bolje. Na razglasitvi smo bili zelo veseli,'' je povedala dirigentka Damjana Vončina.

Tekmovanja se je udeležilo 21 zborov iz 9 držav, med katere štejemo Republike bivše skupne države, ki so se jim priključile Romunija, Gruzija in Bolgarija. Tekmovali so otroški, mladinski in odrasli zbori. Poleg tekmovalnih nastopov so imeli slednji tudi revialne koncerte, zaradi raznovrstne glasbe pa je imela komisija zelo težko delo.

Komorni Zbor Ipavska 3

Ipavci so slovensko glasbo občinstvu predstavili že na petkovem revialnem koncertu, sobota pa je bila posvečena tekmovalnemu nastopu. Občinstvo jih je nagradilo z bučnimi aplavzi, pevci so se počutili lepo sprejete, vse skupaj pa je zaveza za naprej.

''Sedaj moramo poskrbeti, da tudi doma dokažemo tako dobro in kvalitetno petje še zmeraj naprej. Če smo to naredili v tujini, moramo poskrbeti tudi za domače poslušalce,'' je zaključila Damjana Vončina.

Komorni Zbor Ipavska 4

Morda za konec omenimo še podatek, da je na tekmovanju bila prisotna tudi Joži Vovk, predstavnica Evropske zborovske zveze, ki je bila nad nastopi Ipavcev prav tako navdušena.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down