Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Goriška podjetja ob koncu leta dobrodelna

V šempetrski bolnišnici so te dni prejeli donacijo iz rok 5 solkanskih visokotehnoloških podjetij, tudi v podjetju Gostol - Gopan ob koncu leta namenijo sredstva lokalni skupnosti, letos so se odločili, da podprejo znanje v srednješolskih klopeh.

Kot že nekaj let pred tem, so tudi konec letošnjega leta solkanska visokotehnološka podjetja združila moči in namesto daril poslovnim partnerjem denar namenila v dobrodelne namene. Zbralo se je 2.500 evrov, ki so jih namenili ginekološko-porodniški službi šempetrske bolnišnice. Ta bo zbrana sredstva namenila nakupu termostatskih omar za shranjevanje popkovnične krvi / popkovnice in za nakup setov za histeroskopijo. „5 podjetij, Advansys, Business Solutions, Editor, GOAP in Instrumentation Technologies se že več let združujemo. V tem božičnem času si podjetja podarjamo brezpomenska poslovna darila in zdi se nam pomembno, da na tak način raje zberemo sredstva, da stopimo skupaj in naredimo nekaj z večjim pomenom.“

je v imenu solkanskih podjetij povedala Vega Abrahamsberg iz podjetja Instrumentation Tehcnologies. Kot je pojasnila, so se za to donacijo odločili na predlog zaposlenih: “Bolnišnica je bila kar v težkem obdobju, tako da smo se odločili za njih, smo pa v preteklih letih darovali tako posameznikom v stiski kot dobrodelnim organizacijam. Tako da, različno, se pa trudimo čimbolj široko deliti ta sredstva.”

Kot je ob donaciji povedala predstojnica ginekološko-porodniške službe Alenka Zavrtanik Čelan bodo denar namenili za nakup termostatskih omar za shranjevanje popkovnične krvi in popkovnice ter za nakup setov za histeroskopijo: “Ena izmed ključnih prednosti matičnih celic iz popkovnične krvi je, da lahko pomagajo pri odpravljanju morebitnih otrokovih težav ali bolezni v prihodnosti. S pomočjo histeroskopije pa lahko ugotavljamo vzroke nezmožnosti zanositve oz. zdravimo različne nepravilnosti maternice. Tako igrata obe metodi zelo pomembno vlogo pri zagotavljanju zdravja žensk in otrok,” je pojasnila.

(Od leve proti desni: Anja Jerković - vodja kadrovske službe GOSTOL, Robert Peršič - ravnatelj Elektrotehniške in računalniške šole, Miran Saksida - direktor šolskega centra, Mojca Gruzovin Brenčič – pomočnica direktorja podjetja GOSTOL)

Tradicionalno pa so se ob koncu leta za donacijo odločili tudi v novogoriški družbi GOSTOL-GOPAN, kjer so se letos, poleg ostalih donacij, odločili, da podprejo tudi znanje v srednješolskih klopeh, in namenili 5.000 evrov Šolskemu Centru Nova Gorica za področje nakupa opreme za strokovne predmete elektrotehnike in programiranja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down