Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Brici pridobili sofinanciranje umetne trave v Športnem parku Vipolže

Občina Brda je bila uspešna pri pridobivanju sredstev za položitev težko pričakovane umetne trave na pomožnem nogometnem igrišču v Vipolžah. S strani ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport bo za 270 tisočakov vredno investicijo pridobila 100.000 evrov nepovratnih sredstev, preostanek bo dodala iz občinskega proračuna.

Župan Franc Mužič:

"Vsekakor smo zadovoljni, ker imamo s tem igriščem odprt problem že kar nekaj let. Celo smo dobili v Ljubljani od enega športnega kluba umetno travo nekako, bi rekel, druge roke. Potem se je pokazalo, da ta trava ni dovolj kvalitetna in da bi bilo več stroškov jo polagati in da ne bi imela trajnosti več kot pet let. Potem smo ugotovili, da je to nesmiselno."

Zato so se odločili za nakup nove in nedavno uspešno kandidirali na razpisu gospodarskega ministrstva.

"Smo dobrih 100.000 (evrov, op.p.) pridobili na ta račun in gotovo smo zadovoljni. Nekje, računamo, v jesenskem času, da bomo to travo položili in da bo ta zadeva enkrat dokončno rešena."

To pa ni konec del na pomožnem igrišču. Umetni travi bo sledila še naložba v razsvetljavo igrišča, za katero bo potrebnih dodatnih predvidoma 300.000 evrov. Tudi zanjo bodo iskali dodatne vire financiranja. Nekatera dela bodo poskušali urediti v lastni režiji, kar bo investicijo gotovo nekoliko pocenilo, še dodaja Mužič.

"Tudi to naj bi se dogajalo že letos ali pa takoj v začetku naslednjega leta naj bi to razsvetljavo naredili in potem bi to igrišče dali na razpolago."

Pomožno igrišče z umetno travo bo tudi pomemben del briške turistične ponudbe, že izpostavi briški župan."Pomožno igrišče z umetno travo bo tudi pomemben del briške turistične ponudbe, že izpostavi briški župan.

"Vseskozi smo dajali poudarek temu igrišču v tem smislu, da bi hodile določene ekipe bolj iz severnih krajev Evrope na treninge v Brda in tudi tu razvijali ta športni turizem. Na tem se dela in računam, da konec tega leta ali pa začetek drugega leta naj bi ta investicija bila tudi nekako zaključena."

Sicer pa je občina pred leti že uspešno izpeljala prvo fazo projekta pomožnega igrišča z umetno travo vredno dobrih 290.000 evrov. Tudi takrat je pridobila nepovratna sredstva: skoraj 46.000 evrov od Fundacije za šport, 75.000 evrov pa od Nogometne zveze Slovenije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down