Biohotel St. Daniel je prejel nagrado za drugo najboljšo trajnostno restavracijo med stotimi prijavljenimi iz enajstih evropskih držav.
Govora je o EU Organic award, ki nagrajuje odličnost v celotni ekološki verigi. Akcijski načrt EU za razvoj ekološke pridelave, sprejet marca 2021, temelji na pristopu, ki strmi k spodbujanju ekološke pridelave s povečanjem povpraševanja potrošnikov po ekoloških proizvodih.
Obsega 7 kategorij in 8 priznanj, ki se podelijo različnim akterjem, ki so razvili inovativen in trajnosten projekt z resnično dodano vrednostjo za ekološko pridelavo in porabo. Letos je Evropski ekonomsko-socialni odbor v kategoriji Najboljša ekološka restavracija oz. prehranska storitev nagradil tudi omenjenega kraškega ponudnika.
Biohotel St. Daniel iz Hruševice upošteva in spoštuje zgodovinsko tradicijo kraškega človeka in njegove skupnosti. Kot prvi ponudnik namestitev na Krasu je že leta 2017 pridobil mednarodni okoljski znak Bio hotel, sicer pa se danes na tem območju lahko pohvalijo že s trinajstimi turističnimi ponudniki, ki imajo vsaj en okoljski znak.