Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovski reševalski uspeh na Rogli

Foto: Facebook/Martina Terbižan Rupnik

Na Rogli se je odvilo 15. strokovno izobraževalno tekmovanje ekip Nujne medicinske pomoči. Udeležilo se ga je 19 ekip iz celotne Slovenije, med njimi tudi reševalci iz Zdravstvenega doma Ajdovščina.

''Bilo je 19 scenarijev, ki so izvirali iz realnih dogodkov kot so množične nesreče, prometne nesreče, hujše poškodbe otrok, zastrupitve, hujše krvavitve, reanimacije in še marsikaj. Na vsakem scenariju so nas ocenjevali trije sodniki, scenariji pa so bili prilagojeni ekipam z zdravnikom in tistim brez zdravnika,'' pove Žan Šinigoj, ki je bil poleg Mance Opeka in Maruše Kogoj Sluga del ekipe z zdravnikom, ekipo dveh reševalcev pa sta sestavljala Anej Kodele in Domen Slukan.

V treh tekmovalnih dneh je moštvo z reševalcema prišlo do zmage, moštvo z zdravnikom pa je zaključilo na drugem mestu: ''Visoke uvrstitve vsekakor nismo pričakovali, saj smo bili izjemno mlada ekipa z ne ravno veliko izkušnjami. Ekipa z zdravnikom se je prvič udeležila tekmovanja, tako da je bil to za nas nekakšen debi. Anej in Domen pa sta lani bila tretja, tako da sta letos še nadgradila vse skupaj in pometla z močno konkurenco ter zmagala.''

Z rezultatom so izjemno zadovoljni, saj so brez pretiranih priprav v Ajdovščino prinesli kar dva pokala. Pridobili so tudi veliko dodatnega znanja, ki ga bodo lahko uporabili v realnih dogodkih, še doda Šinigoj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down