Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovski občini mednarodna nagrada globallocal

Ajdovščina z ukrepi na področju gospodarstva pridobiva mednarodno prepoznavnost, je potrdila mednarodna nagrada globallocal, ki jo je občina prejela na kongresu podjetništva v Dubrovniku.

Ta je gostil številne strokovnjake s tega področja, mednarodni odbor, ki ga sestavljajo strokovnjaki iz 9 evropskih države, pa je zlato nagrado in priznanje ajdovski občini podelila za ustvarjanje stimulativnega okolja za razvoj podjetništva v Srednji in Jugovzhodni Evropi, občina je bila prepoznana kot primer dobre prakse na področju razvoja poslovnih con in drugih ukrepov za podporo podjetnikom. Župan Tadej Beočanin je ob nagradi izrazil ponos in zadovoljstvo

V zadnjih petih letih je občina za izvajanje ukrepov ter za izgradnjo komunalne infrastrukture v poslovnih conah namenila več kot 12 milijona evrov, v tem času je bilo ustvarjenih več kot 1500 novih delovnih mest. Beočanin dodaja, da gre vizija gospodarskega razvoja tako v smeri ustvarjanja višje dodane vrednosti v tradicionalnih dejavnostih in razvoju visokotehnoloških podjetij ter sočasnem razvoju turistične dejavnosti. Velik poudarek se namenjanja tudi spodbujanju mladih k aktivni participaciji in razvoju podjetniške miselnosti in idej že od osnovne šole dalje.

(Foto: občina Ajdovščina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down